Εκτύπωση
Παρουσιάσεις τής έκθεσης με εποπτικό υλικό από το 5ο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο
«Ο γλωσσικός μας πολιτισμός. Η γλώσσα στην παιδεία, στην επιστήμη, στην τέχνη, στα γράμματα, στη ζωή μας»
στη Στοά τού Βιβλίου (Ιούνιος – Οκτώβριος 2016)
 
Η κ. Καλλιόπη Λαμπρινουδάκη, Υπεύθυνη τής Υπηρεσίας Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων, παρουσίασε την έκθεση εποπτικού υλικού από το 5ο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο στη Στοά τού Βιβλίου. Η έκθεση περιελάμβανε τα poster που εκπονήθηκαν στο πλαίσιο τού συνεδρίου, όπως και τους τίτλους όλων των δραστηριοτήτων που έγιναν κατά το διήμερο μαθητικό συνέδριο στα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης (16 & 17 Απριλίου 2016). Η παρουσίαση τής έκθεσης είχε μεγάλη απήχηση και εκτιμήθηκε ιδιαιτέρως από τους συμμετέχοντες στις παρακάτω εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν στη Στοά τού Βιβλίου: 

 

Σχολικές δράσεις στη Στοά τού Βιβλίου

Κάθε χρόνο επιλέγονται και παρουσιάζονται στη Στοά τού Βιβλίου οι σημαντικότερες δραστηριότητες που εκπονεί κάθε Σχολείο στον τομέα τής διαθεματικής διδασκαλίας. Οι εκδηλώσεις αυτές πλαισιώνονται από παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις, μουσικά και θεατρικά δρώμενα και συναντήσεις με προσωπικότητες από τον χώρο τής τέχνης και τής επιστήμης. Επίσης, στο πλαίσιο αυτό συντάσσονται ενημερωτικά φυλλάδια και προγράμματα, που δίδονται στους προσκεκλημένους, με σκοπό την προβολή αυτών των αξιόλογων εκπαιδευτικών δράσεων στο ευρύτερο περιβάλλον των μαθητών (όπως σε γονείς και σε φίλους

001    002    003

Οι εκδηλώσεις στη Στοά τού Βιβλίου οργανώνονται με σκοπό οι μαθητές να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε έναν χώρο διαφορετικό από αυτόν τού Σχολείου, που όμως σχετίζεται άμεσα με την ιστορία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. Με αυτόν τον τρόπο, συμμετέχοντες και θεατές γνωρίζουν το πρώτο κτήριο που κατασκευάστηκε ειδικά για να στεγάσει τα Αρσάκεια Σχολεία και βιώνουν τον σύγχρονο ρόλο του στην κοινωνία ως ενός πολυδύναμου πνευματικού κέντρου. Επίσης, οι μαθητές επισκέπτονται τα βιβλιοπωλεία τής Στοάς τού Βιβλίου και το «Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν», όπου παρακολουθούν παραστάσεις ή παρουσιάζουν σχολικά θεατρικά δρώμενα. Τέλος, ενημερώνονται για όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στις αίθουσες Λόγου και Τέχνης, όπως είναι τα μαθήματα τού Ελεύθερου Πανεπιστημίου, θεματικές εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων κ.ά.